středa 15. července 2009

Chvála brambor I

Miluju brambory. Nevybavuji si v tuto chvíli žádný způsob jejich přípravy, který by mi byl přinejmenším odporný.

Zblbnul jsem z oliváče a bylinek.

Zamiloval jsem se do principu trojjediné jednoduchosti kvalitních surovin, jejich přípravy, a nakonec i spořádání leckdy příjemně překvapujícího výsledku.

To se vezmou dobré brambory, ideálně "nové", pokrájí se na větší, zhruba stejně velké kusy, ty menší nechají tak, stejně pak červená cibule. Posolí se, vydatně zalejou e.v. olivovým olejem (e.v.o.o.), důkladně promíchají, aby se obé oliváčem pěkne obalily, a rozprostřou se na plechu do jedné vrstvy. Čerstvý rozmarýn či tymián, klidně i pospolu, dělají družbu. A pak, dle chuti, do změknutí či až zkůrkovatění brambůrek, ponechat v rozpálené troubě...


Jsou-li elementálové příznivě nakloněni, obohacujeme talíře pečenou červenou řepou inspirovanou panem Cuketkou.


Skvělá příloha, ještě lepší jíst jenom tak, s další podporou e.v.o.o. a čerstvě nahrubo mletého pepře.

Žádné komentáře:

Okomentovat